Δραστηριότητες

Ένας προορισμός για όσους θέλουν κάτι μακριά από τα συνηθισμένα

Οι υπαίθριες δραστηριότητες στα Ζαγοροχώρια είναι πολλές, κάποιες εκ των οποίων αρκετά απαιτητικές. Όλες τους όμως είναι άκρως διασκεδαστικές και περιπετειώδεις. Για το λόγο αυτό η Villa Παροραία σε συνεργασία με την Trekking Hellas Ηπείρου προτείνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε στο έπακρο τη διαμονή σας στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια.

River Trekking
Η πεζοπορία σε ποτάμι είναι μια περιπέτεια υπαίθριας δραστηριότητας που περιλαμβάνει την ολίσθηση σε υγρές επιφάνειες, κατάβαση και συχνά κολύμπι κατά μήκος του ποταμού. Λαμβάνει χώρα κυρίως σε μικρά φαράγγια με νερό ή τμήματα ενός ποταμού. Το Canyoning είναι μια μορφή πεζοπορίας σε ποτάμια, φαράγγια και καταρράκτες, αλλά στα ξηρά μέρη τους. Κανένα από τα παραπάνω δεν απαιτεί τεχνική εμπειρία, μόνο καλό πνεύμα και περιπετειώδη διάθεση. 

Rafting στο Βοϊδομάτη
Εάν το νερό σας ενθουσιάζει, τότε δεν υπάρχει καλύτερη δραστηριότητα για εσάς από το ράφτινγκ και το hot-dog σε μερικά από τα πιο όμορφα ποτάμια στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών σας, μπορείτε να επιλέξετε μια διαδρομή που σας ταιριάζει καλύτερα για να απολαύσετε την ημέρα σας στο μέγιστο! Οι βόλτες με ράφτινγκ και hot-dog ξεκινούν από τη γέφυρα της Αρίστης και τελειώνουν στην γέφυρα της Κλειδωνιάς στην περιοχή της όμορφης Κόνιτσας. Το πλούσιο καταπράσινο τοπίο γύρω από τον ποταμό αιχμαλωτίζει το μάτι, ενώ τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού είναι ιδανικά για κολύμπι. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 8 ετών, εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Mountain Bike
Δεν είναι μυστικό, αγαπάμε την ορεινή ποδηλασία! Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε για το ότι θέλουμε να δοκιμάσουμε νέες διαδρομές στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Όταν συναντάμε κάτι τόσο καλό, εμείς απλά πρέπει να το μοιραστούμε. Με μια μεγάλη επιλογή από mountain bikes και διαφορετικές διαδρομές με αυτά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει τουλάχιστον μια διαδρομή που θα σας αρέσει πάρα πολύ.

Αναρρίχηση
Η αναρρίχηση είτε σε ένα φυσικό περιβάλλον είτε σε τεχνητό τοίχο βράχου είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εισαχθούν στα βασικά της αναρρίχησης, να μάθουν πώς να προστατεύουν τους εαυτούς τους, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, τους κανόνες ασφαλείας και το σημαντικότερο να διασκεδάζουν την αναρρίχηση από το σημείο Α στο σημείο Β! Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα δύο σημεία αναρρίχησής μας από τον ποταμό και απολαύστε μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία!

Δρακόλιμνη
Κρυμμένη πίσω από τα βουνά, σε υψόμετρο 2200 μέτρων, η Δρακόλιμνη αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές της περιοχής. Οι μύθοι και οι ιστορίες που έχουν ειπωθεί για τη Δρακόλιμνη, σε συνδυασμό με το εκπληκτικής ομορφιάς αλπικό τοπίο αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στον επισκέπτη.

Χαράδρα του Βίκου
Το φαράγγι του Βίκου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ζαγορίου και του νομού Ιωαννίνων γενικότερα. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φαράγγια στον κόσμο και οπωσδήποτε από τα καλύτερα της Ευρώπης. Mια διαδρομή που αξίζει τον κόπο, μιας και η ομορφιά του τοπίου αφήνει άφωνο τον επισκέπτη.

Πέτρινα Γεφύρια Ζαγορίου
Το Ζαγόρι, «ο τόπος πίσω από τα βουνά», είναι διάσημο για την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τη μοναδική αρχιτεκτονική και την μακραίωνη ιστορία. Τα παλιά πέτρινα γεφύρια της περιοχής, τα γραφικά χωριά γύρω τους και η αίσθηση της καθαρής ελληνικής παράδοσης εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το χωριό Βίτσα, που βρίσκεται στο βράχο του φαραγγιού του Βίκου, ένα στολίδι της τοπικής αρχιτεκτονικής. Το μονοπάτι συνεχίζει προς τα κάτω στο φαράγγι και από την κοίτη του ποταμού. Θα δούμε το γεφύρι του Μίσιου, του Κόκκορη, το περίφημο τρίτοξο γεφύρι στους Κήπους και τη γέφυρα του Λαζαρίδη που συνδέει τα χωριά Κουκουλίου και Κήπων. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας στους Κήπους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το παλιό νερόμυλο.

Σκάλα του Βραδέτου
Η περίφημη Σκάλα του Βραδέτου στην άκρη του φαραγγιού του Βίκου είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής, μοναδικό παράδειγμα της παραδοσιακής τεχνικής των τοπικών τεχνιτών. Μια όμορφη πεζοπορία, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Συναντιόμαστε στο χωριό Βραδέτο, που βρίσκεται στο 1.370m και ξεκινάμε την πεζοπορία μας προς τη Μπελόη η οποία προσφέρει πανοραμική θέα στο Φαράγγι του Βίκου. Επιστρέφουμε στο Βραδέτο και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε τις σκάλες του Βραδέτου. Τελειώνουμε την πεζοπορία στο Καπέσοβο, ένα από τα πιο ήσυχα και γραφικά χωριά της περιοχής.

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο